Welkom > Juni 2013

Juni 2013


Alweer een jaar geleden dat ik aan deze weblog gewerkt heb.

Vorig jaar begin juni heb ik dus toch een tweede Plasmaferese gehad.
Helaas was het na de eerste maar 3 maanden goed gebleven. Dus weer 8 dagen voor opname in Emden ziekenhuis. Dit keer kreeg ik de katheter in mijn nek, het aanlegen was weer net zo pijnvol als de eerste keer. Maar was er sneller aan gewend en kon me ook makkelijker bewegen.

Beetje bij beetje herstelde ook weer mijn klachten. Een heel jaar met geen hele heftige schubs volgde. Wel merkte ik dat het de afgelopen paar maanden steeds minder ging en ik me iedere dag slecht voelde, met misschien een redelijke goede dag in de week.

In mei 2 kiezen laten trekken bij de kaakchirurg, en wat zorgen gehad om mensen die me lief zijn... dat was de druppel.. Daarop volgde een heftige schub met uitval aan hele rechterkant, duizeligheid, spraakproblemen, ogen verslechterde en enorm krachtverlies in beide benen.
Dus na 10 dagen naar de neuroloog , hij adviseerde een 3e Plasmaferese behandeling. De Behandeling verliep goed, ook de katheter legen ging nu vrijwel pijnloos omdat ik eindelijk een roesje (propofor) gekregen had.

Nu net een paar dagen thuis kan ik gelukkig weer genieten, het lopen gaat goed evenwicht is redelijk en mijn ogen en hoofd zijn weer helder...  De meiden hebben nu net vakantie dus hoop veel met ze te kunnen ondernemen!