Welkom > Hulpmiddelen

Hulpmiddelen


De normale dagelijkse activiteiten kunnen sterk beperkt worden door MS. Er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar die kunnen ondersteunen. Het beste kun je de problemen en beperkingen die je ervaart met je huisarts of neuroloog bespreken. Zij kunnen je advies geven en doorverwijzen.

Hulpmiddelen zijn voorwerpen die je helpen wanneer je bepaalde handelingen niet meer kunt uitvoeren. Bij MS kunnen de klachten sterk verschillen en soms ook weer verdwijnen. Hulpmiddelen kunnen ondersteuning bieden tijdens een slechte periode, maar ook een blijvende hulp zijn.

Het aanvaarden van het gebruik van een hulpmiddel is niet altijd eenvoudig. Beseffen dat normale dagelijkse activiteiten niet meer zelfstandig uitgevoerd kunnen worden is moeilijk. Het gebruik van een hulpmiddel maakt je doorlopend bewust van je ziekte, je valt op en je kan zielig gevonden worden. Neem de tijd om de beslissing te nemen. Het gebruiken van een hulpmiddel, zonder dat je er aan toe bent, kan meer hinder dan voordelen geven.

De hulpmiddelen die ik op het moment gebruik zijn krukken,douchestoel, rollator, rolstoel,elektrische driewieler en een scootmobiel.
Ik heb een rolstoel gekregen (2010) om in eerste instantie ook eens een dag naar de dierentuin  te kunnen of een park waar je ver (te ver) zou moeten lopen. Nu gebruik ik bijna dagelijks mijn rolstoel die inmiddels verruild is met een actief rolstoel die een stuk kleiner lichter en handzamer is in zijn gebruik. Stukjes zoals even de bakker in of de kinderen uit school halen kan heel goed met mijn rollator vooral ook omdat je daar tussen door even op kan uitrusten.
Het afgelopen jaar heb ik weinig gebruik kunnen maken van mijn elektrische fiets gewoon omdat het heen en weer naar school al zo vermoeiend was dat ik de rest van mijn werk thuis niet meer kon doen!
Kennissen van school hebben mij een super cadeau aangeboden! Een scootmobiel die voor hun overbodig was na het overlijden van een goeie vriendin! Het is een geweldig hulpmiddel! De meiden op de fiets en ik op mijn scoot er achter aan! Ik hoop dan ook van het voorjaar ze met de fiets en scoot naar school te kunnen brengen!

Toen we ons huis kochten was het al grotendeels voor mensen met een handicap aangepast, verhoogd toilet,steunen, douche stoeltje en steunen bij een trapje. We hebben dit toen die tijd zo gelaten ook deze hulpmiddelen komen goed van pas! Verder hebben we een parkeerplaats laten aanleggen met een rolstoel toegankelijke opgang.
Sinds de zomer (2013) ook een heerlijke auto, automaat ..lekker ruim en plaats voor alle hulpmiddelen!