Welkom > Januari 2015

Januari 2015


Al bijna 8 maanden op het Swank dieet! Ik geniet met volle teugen! Heb het dieet steeds beter onder de knie, en het hele gezin eet ook al voor een groot gedeelte allemaal Swank vriendelijk!

Heb twee keer een verkoudheid gehad , maar ook deze was ik in een week weer te boven zonder verdere consequenties wat betreft MS. Normaal was ik weken lam geslagen en resulteerde vaak op een Schub (nieuwe terugval).

Ik voel me enorm sterk en fit, mijn gewicht blijft nu ook op een niveau staan. Ben inmiddels wel 16 kilo kwijt! Ga een keer per week naar fysio waar we wat doen met gewichten om mijn spieren weer op te bouwen. Daar heb ik me in deze maanden al enorm verbeterd. Verder trainen we thuis om de dag een half uurtje met zijn allen , dan doen we arm,buik en beenspier oefeningen.
Doe veel aan ontspanningsoefeningen ,zodra ik merk dat het een teveel was neem ik even een time out. In een mum van tijd ben ik er weer bovenop.

Ben in november afgelopen jaar terug geweest naar de Neuroloog voor controle, hij hij had mij voor het laatst gezien in rolstoel tijdens mijn laatste opname in mei 2014. Hij was met stomheid geslagen ! en deed de standaard neurologische testen bij mij vol ongeloof en schuddend met zijn hoofd. Was enorm blij dat het nu zo goed ging, maar blijft er wel bij dat het niet voor iedereen zou werken... nou ja niet geschoten is altijd mis!! Zo raadde hij het een goede vriendin van mij af omdat het voor haar niks zou zijn..ze heeft al suikerziekte =(  Jammer dat de meeste dokters niet open staan voor alternatieven.
Maart dit jaar maken ze weer een MRI ben heel benieuwd!

Heb mijn rolstoel en rollator al maanden niet meer gebruikt! En loop kilometers!
Boodschappen doen zonder rolstoel of rollator! Dat is wel zo fantastisch!
Zorg ervoor dat ik goed eet, goed rust neem als het nodig is en ook erg belangrijk stress ga ik stress uit de weg!
Swank is voor mij een manier van leven geworden! nooit meer terug naar hoe het was!!