Welkom > Mijn Verhaal > Kliniek Westerstede  Diagnose Juli 2009

Kliniek Westerstede  Diagnose Juli 2009


25 juni 2009 was het toch echt goed mis kreeg spraakstoornissen en ik was af en toe de controle kwijt over mijn arm en been. Ze tintelde en voelde lam aan. Constant was ik duizelig en had moeite met mijn co÷rdinatie. Lopen ging steeds moeizamer.

Een mens is een vreemd wezen want je gaat zelf oplossingen zoeken als je rechterarm niet wil dan doe je het met links.
Kreeg in die dagen ook heel veel last van mijn ogen dan beginnen ze met wazig zien en dan krijg ik allemaal schiffers te zien en kan ik niet meer kijken. Ik ga dan meestal even een uurtje liggen en dan zakt het weer weg.
De huisarts noemde het migraine en kreeg tabletten voorgeschreven, maar adviseerde me toch ook om naar Westerstede te gaan naar de neurologische afdeling. Maar daar had ik al helemaal geen tijd voor!

Ondertussen ruim 2 weken laten besloten we maandags terug te gaan naar de huisarts de klachten werden steeds erger en kon bijna niet praten en lopen.

Ik had ondertussen al heel wat gelezen op internet en had mijn diagnose al gesteld...MS. Alles paste zo in het hele plaatje. De puzzel leek in elkaar te vallen!

Mijn huisarts verwees me toen door naar de beste kliniek in omtrek. De neurologische afdeling in Westerstede.
Kreeg na aankomst in het ziekenhuis binnen twee uur gelijk een MRI en de tweede dag een ruggenmergpunctie. Er waren een hoop ontstekingen en haarden te zien dus het was al heel snel duidelijk. Ze moesten wachten tot de laatste uitslagen daar waren met een diagnose stellen, maar die was al zo duidelijk als wat.
Het kwam wel heel hard aan maar zeker niet als verrassing.
Kreeg na 2 dagen direct een 5 daagse infuuskuur , Methylprednisolon waar ik behoorlijk heftige bijwerkingen van kreeg . Deze kuur moest de onstekingen remmen. Helaas blijft er vaak schade achter wat dus niet meer herstelbaar is.

Ik kreeg een medicijn die ik zelf moest gaan spuiten Rebif 22. Dit medicijn wat ik 3 keer per week neem moet er voor zorgen dat er minder terugvallen (schubs) onstaan. Het prikken zelf daar had ik geen moeite mee en ik mocht als ik het zelf kon eindelijk na twee weken weer naar huis.

Thuis heb ik zeker nog een week of 5 nodig gehad om een beetje te herstellen. Was doodop . Had 2 keer per week Fysio om te leren omgaan met mijn eeuwige duizeligheid.