Een Beter jaar 2014!!!

2014 begon zoals gewoonlijk slecht, had een hoop klachten kon amper lopen met rollator. In maart was een nieuwe behandeling gepland, Imuunadsorptie. Je bloedplasma word dan gefilterd waardoor de antistoffen eruit worden gehaald. Ik zou de eerste patiŽnt in dit ziekenhuis aan dit apparaat. Omdat ik iedere keer zo goed reageerde op de plasmaferese waren de verwachtingen hoopgevend.  Ik
had er goede hoop op dit zou voor mij wel eens de oplossing kunnen zijn. Het zou iedere 3 maanden herhaald moeten worden. Men vertelde mij dat het een eenvoudigere behandeling was en het eenvoudig via je arm zou kunnen. Helaas daar opgenomen werd mij verteld wat de planning was...eerst even de katheter leggen. Dit viel me zwaar, maar toch weer ondergaan. Een week behandelingen met pauzedagen gingen voorbij met eigenlijk geen verbetering. Ook de dagen er na niets...

Na een week thuis begon een heftige schub. Die week in week uit iedere dag slechter en heftiger werd. Uiteindelijk had ik hulp nodig met aankleden en zelfs met maar naar de wc komen. Mijn rechterkant was altijd mijn slechte kant maar nu ook mijn hele linkerhelft, totaal geen kracht meer in beide benen. Neuritus optica (oogzenuwonsteking) aan beide ogen. Hele linkerarm lam.

Begin mei toch weer een opname en Plasmaferese.. Ik stond er zelf op dat deze behandeling gedaan werd, ze wilden wel weer een imuunadsorptie doen. Waarom zou ik? had me helemaal niets opgeleverd!! Dus toch weer een heftige plasmaferse. Na twee dagen behandeling kon ik mijn benen weer iets optillen als ik in bed lag. Lopen staan kon ook na een paar dagen weer..binnen een week liep ik weer met mijn rollator, kleine stapjes ..meter voor meter...maar het ging weer.

Nu was het voor ons altijd een groot vraagteken hoe dit nou kon..Zodra ik nieuw bloed had ging het voor een korte periode beter met me, maar na ongeveer 8 weken werd ik iedere dag zieker.. en zieker..en ging het steeds een beetje slechter. Zodat ik uiteindelijk bijna volledig aan de bank en bed gekluisterd was.

In het ziekenhuis was ik zelf gaan lezen over diŽten en Ms , zo kwam ik bij het dieet van Dokter Roy Swank terecht. Door alle informatie vielen eigenlijk een hoop puzzelstukjes op zijn plaats. Een teveel aan verzadigd vetten wat zorgt voor klontering en slechte doorstroming in je bloed. Wat bij mij dan een logische verklaring is.. na 8 weken begon mijn bloed weer problemen te vertonen.

Ik voelde ook altijd dat iets mij ziek maakte, nu sinds 13 mei al bijna 5 maanden met het dieet bezig, en het gaat fantastisch! Ik doe boodschappen zonder rollator of rolstoel, ben weer bezig in de tuin met bomen en struiken verplanten!! Voel me niet meer  beroerd! Mijn ogen zijn nog niet optimaal, verdoofd gevoel in hand en arm zijn ook nog aanwezig, maar geloof dat het ook nog aan het verbeteren is. Kan weer geweldig lopen! Ben zelfs begonnen bij fysio met lichte krachttraining om mijn spieren en conditie weer een beetje op te bouwen.

De hele zomer heb ik met mijn familie kunnen genieten..zonder ziekgevoel of ziekenhuisopname! Ben zelfs met mijn dochters een hele dag met de trein naar Oldenburg geweest om lekker te winkelen ..iets wat ik 5 jaar niet gekund heb!!

Ik heb het gevoel mijn leven weer terug te hebben!!